CE MAI FAC

… Taitei

Publicat

pe

Imi place sa gatesc! Familia mea apreciaza intotdeauna mancarea facuta in casa, prajiturile abia scoase din cuptor, gemurile facute din fructele din gradina si… mai nou si taiteii de casa.

Da, am facut taitei de casa! Am primit anul trecut de ziua mea o carte de bucate ( a lui Jamie 🙂 ). Am folosit-o pentru tot felul de retete, iar saptamana trecuta m-am hotarat sa fac taitei.

Am pus 2 oua si 200 grame de faina si… am inceput framantatul. Recunosc, dupa jumatate de ora bratele mele erau “rupte de oboseala”, dar aluatul a iesit.

L-am lasat vreo 30 de minute in frigider (asa scrie reteta) si apoi am inceput sa-l intind cu sucitorul. M-am prins de ce trebuie sa-l lasi la frigider 🙂 ca sa ti se odihneasca mainile!

Am facut trei foi subtiri… si au inceput sa ma doar palmele (nu e un aluat moale, din contra).

Am lasat si foile la uscat vreo 30 de minute, apoi le-am presarat cu faina, le-am facut sul si le-am taiat cu cutitul (cat am putut eu de fin, la ultima foaie am avut ajutor 🙂 )

Au rezultat, taiteii pe care i-am lasat la uscat pana a doua zi.

OK! Pana aici sa zicem ca e totul bine, dar voiam sa stiu daca sunt buni, daca se fierb, daca sunt comestibili… asa ca am facut o supa! Rezultatul? S-a mancat tot!

Concluzie

O reteta de taitei foarte buna, usoara ca si mod de preparare, dar grea ca si efort. Va recomand sa folositi o masina de taitei pentru intins foile si taiat taiteii. Eu imi voi cumpara una. Aaaa, si la masina de facut paine este un program pentru aluat de taitei. L-am descoperit dupa ce am framantat 🙂 .

M-am scos!!

Click pentru a comenta

Copyright © 2020 Simona Hupov