CE MAI FAC

Pentru mama mea…

Publicat

pe

Saptamana trecuta a fost ziua mamei mele. Ea este cea care m-a initiat in tainele bucatariei, pentru ca este o gospodina desavarsita…

Anul acesta am vrut sa ii fac o suspriza 🙂 anuntata, adica i-am spus despre ce este vorba…

I-am facut un tort de ciocolata! L-am facut cu drag si cu gandul la clipele minunate din copilaria mea cand “bucataream” impreuna si povesteam vrute si nevrute.

La multi ani , mama!

Tort de ciocolata

Blat

8 oua

8 linguri de zahar

2 zahar vanilat

1 lingura de cacao

6 linguri de faina

Crema de ciocolata

10 oua

20 linguri de zahar

o cicolata amaruie

1 lingura de cacao

2 pachete de unt bun (fara apa)

Crema Ganache

400 grame ciocolata menaj neagra

200 ml frisca

Vezi reteta

Pentru blat se freaca galbenusele cu zaharul si zaharul vanilat si se adauga faina si lingura cu cacao. Se amaeste ca si apoi se omogenizeaza cu albusele batute spuma. Se da la cuptor in tava tapetata cu hartie de copt.

Cand este rece se taie in doua pe latime si in doua pe orizontala.

Pentri crema se bat ouale pe aburi cu zaharul, cand crema a inceput sa se ingroase se adauga cacaoa si ciocolata bucati si se mai bate cu telul pana cand se ingroasa. Se lasa la racit, apoi se adauga treptat peste untul cremos, amestecand cu mixerul.

Se ung blaturile cu crema, iar pe blatul din mijloc se pune crema ganache. Deasupra se orneaza dupa inspiratie. Eu am ornat tortul cu crema ganache, cu trandafiri din napolitana ( care nu s-au mancat :0 ) ) si cu ciocolata bucati.

ATENTIE!

1. Pe blatul pe care puneti crema ganache faceti mai intai o bordura din crema cu unt, astfel veti impiedica crema ganache sa curga, in cazul in care tortul va sta mai mult timp pe masa.

2. Crema ganache se foloseste doar a doua zi!

Spor!

Click pentru a comenta

Copyright © 2020 Simona Hupov