CE MAI FAC

Paste Fericit si… ceva bun!

Publicat

pe

Ca mai toate toate femeile, sunt si eu prinsa astazi cu o multime de treburi gospodaresti, dar ma opresc putin pentru ca sa iti urez “Paste fericit” si… sa iti  dau o idee de ultim moment… o “praji buna”.

Tort de ness cu blat de cocos ( pentru o tava mai mica)

Blatul 1

7 albuse
170 gr zahar
40 gr mac
160 gr cocos
2 linguri de faina
2 plicuri de zahar vanilat
jumatate de plic de praf de copt

Se bat albusele spuma, se adauga zaharul, se bate pana se intareste, se adauga restul compomentelor, se amesteca usor. Compozitia se pune in tava acoperita cu hartie ce copt si se coace la foc mic.

Blatul 2

5 oua
5 linguri de zahar
2 plicuri de zahar vanilat
4 liguri de faina

Se freaca galbenusele cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga faina si se incorporeaza. La final se adauga albusele batute spuma, se omogenizeaza usor si se toarna in tava acoperita cu hartie de praf de copt. Se coace la foc mic

Crema

7 galbenuse si 4 oua intregi
14 linguri de zahar
5 pliculete de ness
400 gr de unt (bun fara apa)

Se fierb ouale cu zaharul pe aburi, amestecand continuu cu telul pana creste, se adauga ness-ul si se continua  pana capata consistenta unei smantani groase. Se lasa la racit.

Se freaca untul spumos si se adauga treptat din crema batuta pe aburi, amestecand cu mixerul pana se obtine crema spumoasa de ness.

Se asambleaza tortul astfel: blatul de cocos, crema, apoi eu am pus o ciocolata rasa, apoi blatul de vanilie si din nou crema. Ornezi cum doresti!

E bun de tot!

Sa ai sarbatori fericite, pline de liniste si bucurie!

Simona

Click pentru a comenta

Copyright © 2020 Simona Hupov