CE MAI FAC

Oare sunt nesimtiti si fara nici un scop in viata?

Publicat

pe

Sunt extrem de suparata cand aud in jurul meu: ” tinerii de azi sunt nesimtiti, prost crescuti, drogati si fara nici un scop in viata”.

“Tinerii de azi nu mai stiu sa salute, vorbesc tare, injura, se drogheaza, chiulesc de la ore, se imbata, sunt nesimtiti, nu au pic de rusine….”

Asta e tot ce putem spune de generatia de azi?

Suntem niste imitatori mesmerizati de stirile morbide de la TV, repetand ceea ce auzim la radio si crezand ca tot ce e in jurul nostru e de rau.

Am ajuns sa vedem in jurul nostru doar violatori, drogati, ratati, tarfe si sa exageram orice mica greseala a tinerilor de azi, facand din ea un capat de tara.

Sunt printre adolescentii de azi si astfel de tineri. Nu voi nega niciodata consumul de droguri, dependenta de alcool sau obraznicia si impertinenta, dar de aici, pana la a caracteriza astfel o generatie intreaga, e mult!

GATA!

Ar fi bine sa ne schimbam mentalitatea!

Tinerii de azi scriu carti, canta, danseaza, sunt pasionati de roboti si informatica, fac sport si mai nou fac BLOGGING.

Da, tinerii de azi, “generatiaFacebook”– cum ne place noua astora “destepti” sa le spunem – fac lucruri bune.

Am avut ocazia sa particip la un eveniment dedicat tinerilor, “MEET THE VOLGGERS”. Un eveniment organizat de Youth Creativity.

Ce este Youth Creativity?
Este un grup de tineri intre 14 si 17 ani, pasionati de fotografie, film si design si care au fost in stare sa organizeze un eveniment, la care sa invite cei mai renumiti video bloggeri din Romania si la care sa participe mai mult de 300 de adolescenti.

Pe langa videobloggeri, invitati au fost nume cunoscute din lumea filmului ca: Florin IepanEduard Schneider si Vlad Fiscutean.  Credeti ca oameni ocupati ca ei, ar fi venit la un astfel de eveniment, daca nu ar fi stiut ca intalnesc tineri deschisi si pasionati de artele vizuale? Credeti ca ar fi venit sa intalnesca niste mascarici, betivi si drogati? NU!

Am avut ocazia sa discut cu tinerii participanti. Desi aveau intre 10 si 25 de ani, toti stiau exact de ce se afla acolo. Toti erau pasionati de foto – video. Toti doreau sa afle mai multe despre realizarea unui film , despre aparatura, despre publicitate. TOTI ACESTI COPII AVEAU O PASIUNE!

De ce nu am putea caracteriza o generatie prin prisma unor atfel de tineri?

De ce nu facem ceva pentru ai ajuta sa-si descopere pasiunea?

De ce criticam inainte de a intelege?

V-am dat tema de gandire. Puneti-va ochii, urechile si mintea la treaba si descoperiti adevarata valoare a tinerilor de langa voi.

Tinerii de azi sunt destepti si inteligenti! Sunt sigura ca fara critici generalizate si etichete puse aiurea pe umerii lor, vor putea sa-si dezvolte potentialul mult mai bine.

Bravo, copii! Felicitari pentru un eveniment minunat si pentru tot ce faceti!

1 Comment

Copyright © 2020 Simona Hupov