CE MAI FAC

My kind of… TORT DE MORCOVI!

Publicat

pe

Hello!

Sunt o pofticioasa… asa ca incerc tot felul de retete, adaptez, modific, prepar cu ce am prin casa. 🙂
Desi nu am fost prea increzatoare in tortul de morcovi… s-a nimerit sa gust o felie dintr-un tort excelent… asa ca… mi-am schimbat opinia.

Azi va propun varianta mea de tort de morcovi, putin altfel, dar tot pe acolo! 🙂

Ingredientele blatului pentru un tort mic cat palma deschisa 🙂
2 oua, 2 linguri de zahar, o lingura de faina, 2 linguri de fiana de migdale, 1 lingurita de amidon, putin praf de copt, un morcov mic ras si vreo 20 de alune de padure macinate

Ingredientele cremei:
1 galbenus, 2 linguri de zahar pudra, jumatate de lingurita de esenta de lamaie (buna), zeama de la jumatate de lamaie, o cutie de crema Philadelphia (125 grame) si o cutie de Mascarpone (250 grame)

Ingredientele bezelei:
1 albus si jumatate de pahar de zahar

Optional fructe si topping!

Pentru blat, se separa galbenusele de albusuri si se amesteca cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se pun apoi faina, faina de migdale, amidonul, praful de cop, morcovul ras si alunele macinate. Se amesteca.
Albusele ramase se bat spuma tare si se adauga incet peste compozitia de mai sus, mestecand usor! Se pune compozitia intr-o tava cu diametrul de 20 cm si se da la cuptor la 160 grade pana trece testul scobitorii.

Pentru crema, se bate galbenusul cu zaharul, se adauga esenta si zeama de lamaie apoi se adaug cele doua creme de branza. Se amesteca cu spatula pana se omogenizeaza.

Albusul ramas se bate bine cu zaharul si se pune in bain – marie si se bate cu mixerul pana se topeste zaharul.

Se taie blatul in doua se pune stratul de fructe, daca ati optat pentru ele, se pune un strat de crema, apoi se pune celalalt blat. Se acopera cu restul de crema si deasupa se pune bezeaua! Eu ales caramelizez putin bezeaua. Am ornat cu alune tocate!

Enjoy! E bestial!

 

Click pentru a comenta

Copyright © 2020 Simona Hupov