CE MAI FAC

Ma ingrozesc…..

Publicat

pe

Am primit un link cu o informatie de la  o fosta colega de facultate, mama de adolescent :)… Imi dau seama cat de limitati suntem uneori in deciziile pe care le luam.

Ma ingrozesc cand aceste decizii sunt luate la nivel “national”… chiar daca nu este vorba de tara noastra… Nu se stie nicodata ce va urma…

Va dau link-ul aici si va spun despre ce este vorba.

Brazilienii, dragii de ei, au inventat o uniforma impotriva chiulului de la scoala. Aceasta uniforma are incorparat un dispozitiv RFID, adica de identificare prin radio frecventa.

Stiu ca atunci cand esti parinte esti protectiv, vrei ca fiul sau fiica ta sa fie in siguranta, vrei sa ai un copil impecabil in comportament, sa invete, sa mearga la scoala si sa fie 100% sub controlul tau.

Primele parti ale propozitie de mai sus sunt realizabile, poti avea un copil asa cum ti-l doresti… dar a-l avea 100% sub control, a-l “tag-ui” si a-l “scana”, imbracandu-l cu o uniforma cu CIP mi se pare ca depaseste limita bunului simt.


f
oto by bigevil600

Vrei sa mearga la scoala? Da-l la o scoala care sa stie sa-l aprecieze si a carei sistem de invatamant este adaptat nevoilor lui.

Te-ai intrebat vreodata de ce are nevoie copilul tau? Te-ai intrebat daca sistemul clasic de invatamant i se potriveste? L-ai intrebat ce isi doreste el de la scoala?

Imi vei raspunde ca … asta este scoala si GATA! Daca toti merg si el trebuie sa mearga la scoala. Asa este! Ai dreptate! Copiii trebuie sa invete, dar cum?

Te-ai gandit macar sa cauti un invatator “bun”?
Da, cu siguranta! Am fost la cel mai bun, majoritatea elevilor lui sunt olimpici, acesta va fi raspunsul tau.

Copilul tau este “olimpic”? Vrea sa fie “olimpic”?

Stii care sunt pasiunile lui?

Stii daca ai un copil vizual, auditiv sau kinestezic?

Stii care este cea mai buna metoda de predare pentru copilul tau?

NU?…

Ei bine acesta este motivul pentru care copiii chiulesc. Scoala nu adapteaza metodele de predare la personalitatea copiilor. Probabil ca multi profesori nici nu incearca sa o faca… pentru ca… “am 30 in clasa, NU POT!”

Te mai miri ca tanarul chiuleste?

Nu il poti tine in scoala cu o uniforma cu CIP! Sau poate ca poti, dar cu ce implicatii asupra dezvoltarii lui?

Mi-am spus oful… si sper ca ti-am dat de gandit!

Copiii sunt extraordinari! Haideti sa le dam o educatie adecvata personalitatii lor si sa ii invatam sa devina oameni!

 

4 Comentarii

Copyright © 2020 Simona Hupov