CE MAI FAC

Fasole la borcan..

Publicat

pe

Am cautat pe net o multime de retete pentru mancare de fasole la borcan… Parca nici una nu era pe gustul meu, asa ca… am inventat una si mi-a iesit super!

Reteta

2,5 kg fasole verde
1 kg morcovi (de la taranii autohtoni, pe care ii apreciez din tot sufletul)
2 kg de ardei
2 kg de rosii
frunze de telina, patrunjel si marar
1 kg de ceapa
1/2 litri bulion
300 ml ulei

Se curata fasolea, se rupe in bucati si se pune la fiert in apa clocotind, in care am adaugat un pic de sare. Se fierbe pana este aproape moale. Se pune la scurs intr-un vas cu gauri.

Se taie ceapa pestisori, se caleste in ulei. Cand este aurie se adauga ardeii taiati bucati ( cat de mari doresti),  morcovii taiati rondele si frunzele tocate. Se lasa la dinstuit pana sunt aproape moi, apoi se adauga rosiile taiate cuburi si bulionul, se mai fierbe un pic si se adauga fasolea fiarta.

Se lasa la fiert inca 15 minute si se pune in borcane spalate si sterilizate, apoi se pun borcanele in “pat cald”.

Mancarea poate fi folosita ca atare sau poate fi pusa intr-un vas de yena in care adaugam o masura de orez si trei masuri apa, apoi dam la cuptor si obtinem orez cu legume… sau poate fi pusa intr-o oala, turam apa, fierbem, iar la final facem niste galuste, obtinand o ciorba rapida 🙂

Recomandare! ( pentru cei care stau la casa si au curte)

Eu prepar toate conservele de iarna in ceaun, pe foc de lemne. Este foarte usor si nu se prinde mancarea de fundul vasului 🙂 …. sa nu mai vorbim de bucuria savurarii unui ceai cald sau unui vin fiert, in jurul focului alaturi de cei dragi!

POFTA BUNA!

Click pentru a comenta

Copyright © 2020 Simona Hupov