AVANTAJ LA START

Crumble cu mere si fructe de padure

Publicat

pe

Cat traiesti tot inveti!

In familia mea, din generatie in generatie, s-a transmis pasiune gatitului. Strabunicile mele aveau cele mai faine retete, care se pastreaza si azi. Bunicile mele, amandoua faceau niste prajituri de “statea mata in coada”, iar mama… ce sa mai zic… mama e cea mai buna “din cele mai vechi timpuri si pana azi”! Eu gatesc, prajituresc, inventez si ma joc in bucatarie ori de cate ori simt ca vreau sa fac asta… Se pare ca imi si iese bine!

Ei… dar cand vine generatia tanara, aka fiica-mea si mai ne invata cate o reteta, e clar ca pasiunea merge mai departe! 🙂

Asa e si cu reteta de azi!

Desi e pandemie, eu, Daria si mama gatim impreuna via Skype, chiar daca Daria e la mii de kilometri distanta. Ultima aventura culinara ne-a dus pe meleaguri englezesti cu o reteta transmisa din generatie in generatie si care a ajuns la Daria datorita iubitului ei Joel. Mama lui face aceasta reteta preluata de la bunica ei, care a preluat-o si ea de la stramosi. Cat de fain!

O reteta simpla pe care am facut-o si eu cu copiii mei de la afterschool si care a fost un mare, mare succes! Va dau mai jos o reteta la care am adus si eu omiiica atingere personala. 🙂

Hai sa nu va mai tin in suspans… Apple and forest fruit Crumble!

Ingrediente umplutura:

4 mere, 200 grame fructe de padure, jumatate de lamaie, zahar dupa gust, scortisoara, zahar vanilat, o lingura de amidon

Ingrediente pentru crumble:

120 grame fulgi de ovaz, 120 grame de zahar, 60 grame nuca de cocos, 60 grame faina alba, 120 grame unt

Se pun ingredeintele uscate pentru crumple intr-un vas, se adauga untul la temperatura camerei si se amesteca (cu mana) pana devine de consistenta unor firimituri.

Merele se taie cuburi sau felii subtiri se stropesc cu zeama de lamaie, se presara cu scortisoara si zahar vanilat si se aseaza in tava.
Fructele de paduse se dau in clocot cu 100 de grame de zahar. Cand o inceput sa fiarba se adauga 1 lingura de amidon dizolvat in apa. Se mai fierbe 2 minute.

Se pun fructele de padure in tava peste mere si se presara deasupa crumble-ul obtinut. Se da la cuptor la 170 grade pana cand crumple-ul devine auriu si umplutura se vede ca fierbe putin pe marginile tavii. GATA!

 

POFTA BUNA!

 

Click pentru a comenta

Copyright © 2020 Simona Hupov