CE MAI FAC

Country Party si…

Publicat

pe

Aaaa, da, azi este petrecerea mea preferata, cea pe care o organizam in fiecare an, cu tematica western. Imi plac caii asa ca nu e de mirare 🙂

Azi totusi e o petrecere “mai speciala” este si ziua Lindei, prietena mea, cea datorita careia  si impreuna cu care, am ajuns sa lucrez cu cai si sa tin seminarii cu copii si cai.

La multi ani, Linda! Ia uite ce tort te asteapta la petrecere… 🙂 Il vom servi cu spuma de mure (din gradina noastra!)

Retea de tort… in alta zi, acum… astept musafirii!

Dupa trei zile…

Musafirii au plecat, ne-am simtit super, ca de obicei, acum pot sa va dau si reteta de tort.

Se face un blat din:

10 oua

10 linguri de zahar

9 linguri de faina

2 plicuri de zahar vanilat

Galbenusele se bat spuma cu 9 linguri de zahar si cu zaharul vanilat, se pun apoi 9 linguri de faina si se amesteca. Deasupra se toarna albusele batute spuma cu lingura de zahar ramasa.

ATENTIE! Trebuie sa amestecati foarte incet pentru ca aluatul sa ramana pufos.

Se toarna apoi in tava tapetata cu hartie si se coace la foc potrivit, spre mic.

Crema

De data asta am facut crema din praf de crema pentru cremes 🙂 , dar pentru ca trebuia imbunatatita am adaugat jumatate de litru de frisca batuta.

Fructe

piersici din compot

ananas din compot

mure proaspete

zmeura proaspata

pepene

De acum e foarte simplu…

Blatul se taie in doua in asa fel incat sa iasa doau bucati mai subtiri. Prima se insiropeaza cu suc din compot, se pun apoi fructele bucati se pune jumatate din crema. Se pune deasupra al doilea blat, se insiropeaza, se pun fructe, se pune restul de crema, iar la final se decoreaza cu frisca si fructe.

Spuma de mure

Doua albuse se bat bine apoi se adauga 2 pahare de zahar, se bate in continuare, apoi se adauga fructele. Se bate pana se ingroasa.

SFAT! Daca doriti ca spuma sa iasa foooarte bine, puneti vasul in care bateti spuma (de metal) pe foc in baie de aburi si bateti continuu.

Click pentru a comenta

Copyright © 2020 Simona Hupov