CE MAI FAC
Bine de stiut…despre Evaluarea nationala 2011
Publicat
14 ani in urmape
De
simonaSe apropie Evaluarea Nationala pentru elevii claselor a VIII a si toata lumea este “in panica” din cauza lipsei de informatii.
Parintii interesati au inceput deja sa culeaga informatii, iar elevii intreaba in dreapta si in stanga pentru a afla mai multe.
Am sa va dau link-ul pe care il puteti accesa pentru a face download al fisierului:
Pana cand veti citi cele 20 de pagini, am sa va dau cateva repere de interes direct pentru parinti si elevi.
Calendarul de desfasurare al evaluarii nationale 2011:
- 10 iunie 2011 Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
- 13-15 iunie 2011 Înscrierea la Evaluarea Nationala
- 20 iunie 2011 Limba si literatura româna – proba scrisa
- 21 iunie 2011 Limba si literatura materna – proba scrisa
- 22 iunie 2011 Matematica – proba scrisa
- 24 iunie 2011 Afisarea rezultatelor (pâna la ora 14)
- 24 iunie 2011 Depunerea contestatiilor (orele 14-18)
- 25-26 iunie 2011 Rezolvarea contestatiilor
- 27 iunie 2011 Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii
Nu va bucurati prea tare si nu va pregatiti inca de concediu… pana cand veti fi inscrisi la liceu va mai trece aproape o luna.
In urmatoarele zile va trebui sa completati fisa de optiuni, in ordinea dorintei.
Intre 30 iunie si 6 iulie se transmit spre centralizare rezultatele de la evaluarea nationala
Pana in 12 iulie se va face repartizarea computerizata.
Intre 15 si 25 iulie se face inscrierea la liceul la care a fost admis elevul.
Recomandarea mea este aceea de a verifica din timp ce aveti de facut si mai ales de a va informa cum se completeaza corect fisele cu optiuni. De toate acestea depinde daca fiul sau fiica voastra va intra sau nu la liceul pe care si-l doreste.
Recomandari pentru cei implicati direct…
1. Probele scrise pentru Evaluarea Nationala incep la ora 0900, moment in care se deschid plicurile sigilate care contin varianta de subiecte multiplicata, in fiecare sala in care se sustine examenul. (3) Accesul elevilor in sali este permis, cel mai tarziu cu 30 de minute inainte de inceperea probei, respectiv pana la ora 8.30, in fiecare zi in care se desfasoara probele scrise.
2. Inainte de aducerea subiectelor in sali, asistentii vor explica elevilor modul de desfasurare a Evaluarii Nationale si modul de completare a datelor personale pe foaia tipizata. De asemenea, elevii sunt informati ca se interzice patrunderea in sala cu orice fel de lucrari: manuale, dictionare, notite, insemnari etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum si cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare si li se aduc la cunostinta consecintele nerespectarii acestor prevederi.
3. Elevii se aseaza cate unul in banca, in ordine alfabetica, conform listelor afisate. Fiecare elev primeste o coala de hartie tipizata, pe care isi scrie cu majuscule numele, prenumele tatalui, toate prenumele personale, in ordinea in care sunt trecute in actul de identitate si completeaza lizibil celelalte date de pe coltul ce urmeaza a fi lipit. Coltul colii tipizate este lipit, dupa distribuirea subiectelor in sali, numai dupa ce asistentii din sali au verificat completarea corecta a tuturor datelor prevazute si dupa ce acestia semneaza in interiorul portiunii care urmeaza a fi sigilata. Colturile lucrarilor sunt lipite numai dupa ce elevii au inceput sa scrie pe foaie rezolvarea subiectelor. Elevii primesc atatea coli tipizate si ciorne marcate cu stampila scolii cate le sunt necesare. Acestia completeaza, pe fiecare dintre colile tipizate utilizate, datele personale, in coltul care urmeaza sa fie lipit. Pentru lipirea coltului lucrarii se foloseste lipici sau acelasi tip de etichete autocolante, pentru toti elevii din unitatea de invatamant.
4. Din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra in sala si niciun elev nu poate parasi sala, decat daca preda lucrarea scrisa si semneaza de predarea acesteia. Elevii care nu se afla in sala in momentul distribuirii subiectelor pierd dreptul de a mai sustine Evaluarea Na ionala in sesiunea respectiva. In cazuri exceptionale, daca un elev se simte rau si solicita parasirea temporara a salii, el este insotit de unul dintre asistenti, pana la inapoierea in sala de clasa. In aceasta situatie, timpul alocat rezolvarii subiectelor nu va fi prelungit.
5. Pentru elaborarea lucrarii scrise, elevii folosesc numai cerneala sau pasta de culoare albastra, iar pentru executarea schemelor si a desenelor folosesc numai creion negru. Pentru proba de la disciplina „Matematica”, elevii pot sa utilizeze instrumente de desen. Se interzice folosirea, in timpul probelor, a mijloacelor de calcul. Se folosesc numai colile distribuite de catre asistenti.
6. Elevii care doresc sa corecteze o greseala taie fiecare rand din pasajul gresit cu o linie orizontala. In cazul in care unii elevi, din diferite motive – corectari numeroase, greseli care ar putea fi interpretate drept semn de recunoastere doresc sa-si transcrie lucrarea, fara sa depaseasca timpul stabilit, primesc alte coli tipizate. Acest lucru este consemnat de catre asistenti in procesul-verbal de predare-primire a lucrarilor scrise. Colile folosite initial se anuleaza pe loc, mentionandu-se pe ele „Anulat” si se semneaza de catre cei doi asistenti.
7. Dupa ce isi incheie lucrarile, elevii numeroteaza foile sub indrumarea asistentilor, numai cu cifre arabe, in partea de jos a paginii, in coltul din dreapta, indicand pagina curenta si numarul total de pagini, de exemplu sub forma 3/5, pentru pagina a treia, daca elevul a scris in total cinci pagini. Se vor numerota toate paginile pe care elevul a scris, inclusiv acelea pe care sunt scrise doar cateva randuri, partea nescrisa fiind barata de catre asistenti. Dupa incheierea numerotarii, elevii predau asistentilor lucrarile si semneaza pentru confirmarea predarii lucrarii si a numarului de pagini.
Sunt sigura ca vi s-au mai spus aceste lucruri… Nu-i nimic! Cu siguranta nu veti face greseli si veti trece cu bine de acest examen!
Succes copii si…. lasati emotiile acasa!